رفیعی با بیان اینکه نهم دی وحدت و همدلی و باهم بودن را اثبات کرد، بر دشمن شناسی تاکید کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب بر این بصیرت و دشمن شناسی تاکید کردند.
وی ادامه داد: در طول تاریخ چرا 30 هزار نفر مقابل امام حسین(ع) قد علم کردند آیا اینها میدانستند این کار زشت است؟ برخی گمان میکردند تقرب به خداست و حتی عدهای از بنی امیه روز عاشورا روزه گرفتند.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: امروز جریانهای سلفی و جوان 18 ساله که بمب منفجر میکند زن و بچه مردم برای چه میکشد؟ کاری کردند با عقاید این جوان که فکر میکند با کشتن زن و بچه مردم به بهشت میرود. ما اگر دشمن را نشناسیم ممکن است این جریانها تکرار شود لذا باید حواسمان جمع باشد بنابراین 9 دی سمبل برای حضور مردمی بود.
وی در ادامه به حسن عاقبت به عنوان یکی از توصیههای اولیا به فرزندان و دیگران اشاره کرد و ابراز داشت: عوامل عاقبت به خیری چند دسته هستند؛ اول دعاها و اذکار است که در مفاتیح الجنان بسیار اشاره شده است.
رفیعی محافظت و مراقبت از اوقات نماز را یکی دیگر از عوامل عاقبت بخیری دانست و عنوان کرد: رسول گرامی اسلام در حدیثی مردم را نسبت به نماز به چهار دسته تقسیم کردند؛ دسته اول گروهی که نماز میخوانند ولی در نماز حواسشان پرت است با بی دقتی و بی توجهی میخوانند اینها ویل شاملشان میشود.
وی ادامه داد: دسته دوم کسانی که گاهی میخوانند و گاهی نمیخوانند و نمازشان منظم نیست اینها گمراهند و نماز را ضایع می کنند. دسته سوم اصلا نماز نمیخوانند اینها آخرین درجه جهنم شامل حالشان میشود.
استاد حوزه خاطرنشان کرد: دسته چهارم که همیشه نماز میخوانند و خشوع در نماز دارند اینها بهشتی و رستگارند.
وی بر اساس روایتی 10 خصوصیت را برای نماز برشمرد و گفت: این 10 خاصیت شامل زینت چهره انسان، نورانی شدن قلب انسان، احساس آرامش بدن، انس قبور، رحمت، نور آسمانها، سنگینی نامه اعمال انسان، رضایت خدا، بهای بهشت و حجاب از آتش جهنم است.
رفیعی دوام، محافظت و خشوع را سه تعبیر مهم راجع به نماز در قرآن ذکر کرد و افزود: نماز به درد خود ما میخورد، اگر مشکل اداری دیدید یا خطایی از من روحانی دیدید این را پای اسلام نگذارید.
دشمن عقل
امام علی علیه السلام :
اَلْهَوى عَدُوُّ الْعَقْلِ؛
هواى نفس، دشمن خرد است.
شرح غرر: ج1، ص68